Yanıtlandı Sunucu Hataları

Join the community

Create an account or log in to unlock the full forum experience.
Konu değerlendirmesi: Sunucu Hataları 0.00 / 5 | Toplam oy: 0 | Görüntülenme: 47
Bu konudaki soru yanıtlanmıştır.
Konu sahibi son olarak 4 gün önce görüldü
Kolay gelsin iyi çalışmalar. Aşağıda paylaştığım sunucu hata günlükleri nedeniyle 4-5 gündür siteye giremiyorum bile bunun nedeni nedir?

Ekli dosyalar

• Screenshot_20260809_100801_Chrome.png
    Screenshot_20260809_100801_Chrome.png
    673 KB · Görüntüleme: 6
  • Screenshot_20260809_100722_Chrome.png
    Screenshot_20260809_100722_Chrome.png
    613.8 KB · Görüntüleme: 6
  • Screenshot_20260809_100706_Chrome.png
    Screenshot_20260809_100706_Chrome.png
    641.3 KB · Görüntüleme: 6
Bu hataların hepsi eklenti kaldırılmış/pasif ama şablon kodu tema içinde kalmış olmasından kaynaklanıyor.

1. canViewResources / canViewMedia (asıl spam kaynağı) Bu metodlar XF\Entity\User‘a XFRM (Resource Manager) ve XFMG (Media Gallery) tarafından class extension ile ekleniyor. Şu an ya bu eklentiler kurulu/aktif değil, ya da class extension’ları pasif. Ama temanızdaki bir şablon (genelde PAGE_CONTAINER, navigation, footer veya özel bir widget şablonu) hâlâ $xf.visitor.canViewResources() çağırıyor → her sayfa yüklemesinde 2 hata = 192.000 kayıt.

2. xfskinsNextThread / xfskinsPreviousThread Previous/Next Thread eklentisi pasif/kaldırılmış ama thread_view şablonundaki template modification veya şablon kodu duruyor.

3. useravatarborder / xfskins_og_image
Bu template function’ları sağlayan eklentiler yok, ama templater_template_pre_render / şablon çağrıları duruyor.

4. max_user_connections (10)
Bu ayrı bir konu — hosting MySQL bağlantı limiti. Yukarıdaki hata spam’i log tablosunu şişirdiği için de tetiklenmiş olabilir.

Çözüm:
  1. Yönetim Paneli → Görünüm → Şablonlar → Değiştirilmiş şablonları filtrele, arama kutusuna canViewResources, canViewMedia, xfskins, useravatarborder yazıp arayın (Şablon Arama özelliği).
  2. Bulunan kodları silin veya ilgili eklentileri tekrar kurun/aktifleştirin.
  3. Aynı aramayı Template Modifications bölümünde de yapın.
  4. xf_error_log tablosunu TRUNCATE edin (192 bin kayıt performansı etkiliyor).

Hangi şablonda olduğunu bulamazsanız, hata kaydının detayına girip stack trace’e bakın — hangi şablonun render edildiği orada yazıyor.

sunucu hata günlüklerinde ben de de böyle bazı seyler geliyor pek umursamıyorum ama önemli mi ? google acısından veya site güvenliği açısından

sunucu hata günlüklerinde ben de de böyle bazı seyler geliyor pek umursamıyorum ama önemli mi ? google acısından veya site güvenliği açısından
Kısa cevap: Güvenlik açısından hayır, performans açısından evet.

Google/SEO: Hiçbir etkisi yok. Bunlar E_USER_WARNING seviyesinde uyarı, sayfa yine normal render ediliyor, HTTP 200 dönüyor. Googlebot bu hataları görmez.

Güvenlik: Doğrudan bir açık değil. Kod eksikliği/uyumsuzluk bildirimi, saldırı vektörü değil.

Asıl sorun performans:
  • Her hata kaydı xf_error_log tablosuna INSERT demek. 192 bin kayıt = boşuna disk I/O ve DB yükü.
  • Sayfa başına 2-3 hata üretiliyorsa, trafiğiniz kadar gereksiz yazma işlemi oluyor.
  • Yukarıdaki max_user_connections hatası da muhtemelen bununla ilişkili — DB bağlantıları gereksiz yere meşgul.
  • Tablo şiştikçe AdminCP’de log sayfası yavaşlar, yedek boyutu büyür.

Bir de önemli yan etki: Log bu kadar gürültülüyse, gerçekten kritik bir hata (ödeme hatası, cron çökmesi, DB sorunu) oluştuğunda arada kaynayıp gider. Fark etmezsiniz.

← Previous thread

Çözüldü  Online Sayısı Yüksek Neden?

Next thread →

Yanıtlandı  Tema Editörü Ek Yapılandırma?

• gecitli
  • Cevaplar: 1
Geri